• Novo

Melatonin

1.750 RSD
Sa PDV-om

Bez želatina

Bez aspartama

Količina
Dostupno

ZAŠTO MELATONIN TABLETE?

U našoj često užurbanoj svakodnevici, mnogim ljudima je sve teže da se uveče isključe i brzo pronađu mir. Poteškoće sa uspavljivanjem i nedostatak sna su često rezultat. Dovoljan san i miran noćni san izuzetno su važni za regeneraciju organizma. Podržava naše opšte performanse i to ne samo tokom treninga.

ŠTA JE MELATONIN?

Melatonin je prirodni hormon koji se koristi u telu kao supstanca glasnika i proizvodi se sintezom iz samog serotonina. Odgovoran je za dnevni i noćni ritam tela. In-house proizvodnja se kontroliše izlaganjem svetlosti. Dolazak mraka podstiče proizvodnju, umorimo se, izlazeće sunce i opadajući sjaj smanjuju sopstvenu sintezu, budimo se. Ovako melatonin kontroliše takozvani "cirkadijalni ritam" - bioritam - tela.

UPOTREBA MELATONINA

Ako ne zaspite dobro, dugo ležite budni i teško se možete isključiti uveče pre spavanja, možete se snabdeti sa 2 mg dodatnog melatonina pumpanjem naših tableta MELATONIN. Već od doze od 1 mg melatonin doprinosi skraćivanju vremena potrebnog da se zaspi. Melatonin takođe može „doprineti ublažavanju subjektivnog osećaja mlaznog kašnjenja“ na dugim letovima i promeni vremenskih zona.

Posebne reference

Jedna kapsula 30 minuta pre spavanja

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.