Vitamin A 10000 IU
  • Vitamin A 10000 IU

Vitamin A 10000 IU, 100 Kapsula

1.200 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

Vitamin A je liposolubilan vitamin koji pripada porodici jedinjenja u koja spada i retinol, retinal i beta-karotin (provitamin vitamina A)

Količina
Rasprodato

  • Esencijalan nutrijent
  • Neophodan za održavanje zdravlja očiiju
  • Podržava zdravu funkciju imunog sistema

Vitamin A je liposolubilan vitamin koji pripada porodici jedinjenja u koja spada i retinol, retinal i beta-karotin (provitamin vitamina A), Deponuje se u jetri, bubrezima, plućima i masti. Vitamin A se u telu resorbuje 100% i u značajnijim količinama, nalazi se u džigerici, bubrezima, žumancu, buteru, obogaćenim mlečnim proizvodima i ulju iz jetre bakalara. Neophodan je za stvaranje vezivnih tkiva u toku rasta i obnavljanje oštećenog, učestvuje u regulaciji sinteze proteina i utiče na stabilnost ćelijske membrane. Neophodan je za borbu protiv infektivnih bolesti, normalnu funkciju žlezda, organa za varenje i jetre. Vitamin A pospešuje zarastanje rana, ima i snažno antioksidantsko delovanje, pa može da utiče na smanjenje nivoa štetnog holesterola. Vitamin A se primenjuje kao zaštita od gama-zračenja, ali i kao imunostimulator - promoviše proizvodnju antitela, interferona, mobiliše leukocite i stimuliše fagocitozu.

Vitamin A može pozitivno da utiče na:

  • celokupni imunitet zdravlje kože (glatka koža, psorijaza, staračke pege)
  • suzbijanje akni ili drugih kožnih bolesti
  • zdravlje očiju i funkcija vida (smanjuje rizik od pojave noćnog slepila, katarakte, konjunktivitisa, retinopatije i makularne degeneracije)
  • smanjenje rizika od pojave infekcija, kancerogenih i kardiovaskularnih oboljenja usporavanje procesa starenja,
  • kao antioksidant tretman muškog steriliteta (smanjen broj spermatozoida), u kombinaciji sa vitaminom E, cinkom ili omega 3
  • PMS simptoma i bolne menstruacije

Vitamin A se u organizam može unositi samo u propisanim dnevnim dozama, jer može doći do hipervitaminoze, koja se manifestuej anoreksijom, smanjenjem telesne mase, ispucalom kožom, cirozom jetre. Veće doze vitamina A od 5.000 i.j. za odrasle su dozvoljene jedino u slučaju kada je izvor vitamina A ulje riblje jetre.

Preporučena doza: 1 gelkapsula 1 do 2 puta dnevno uz jelo. Vitamin A je korisno uzimati u kombinaciji sa cinkom i vitaminom C.

Posebne reference

vitamin a 1000 sastav

Preporučena doza: 1 gelkapsula 1 do 2 puta dnevno uz jelo. Vitamin A je korisno uzimati u kombinaciji sa cinkom i vitaminom C.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.