M.S.M 1000mg
  • M.S.M 1000mg

M.S.M 1000mg, 120 Kapsula

2.350 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

MSM (Metilsulfonilmetan) predstavlja prirodni izvor organskog sumpora, minerala koji pored toga što se nalazi u MSM-u, čini i sastavni deo hrskavice.

Količina
Dostupno

  • Pomaže kod osteoartritisa
  • Štiti hrskavicu
  • Ublažava simptome alergije

Neophodan je za stvaranje proteoglikana (osnove za kolagensko tkivo), kao i za formiranje i održavanje brojnih različitih vrsta tkiva ljudskog tela, uključujući i vezivno tkivo kakva je zglobna hrskavica. Prirodno se nalazi u telu čoveka, ali i mnogim napicima i hrani uključujući mleko, kafu, čaj i zeleno povrće. Međutim, kako se sušenjem, kuvanjem ili konzerviranjem, nivo sumpora u namirnicama značajno smanjuje, suplementacija MSM-om postaje neophodna. Sulfonil, prirodno prisutan sumpor pronađen u MSMu, je važan u ljudskoj ishrani isto koliko i vitamin C. Za razliku od „loših“ sumpora (sulfata, sulfita i sulfida) na koje često postoji alergijska reakcija, sulfonil je potpuno bezbedan. MSM je važan nutrijent sa preko 150 sastojaka.

Neophodan je organizmu za održavanje vezivnog tkiva i funkciju zglobova, odgovarajuću enzimsku aktivnost, hormonsku ravnotežu i pravilnu funkciju imunološkog sistema. Ima analgetičko i antiinflamatorno dejstvo, ublažava bol i unapređuje fizičku sposobnost osoba obolelih od osteoartritisa (OA) kolena. MSM utiče na povećanje sinovijalne tečnosti u zglobovima i štiti hrskavicu od lomljenja. MSM vrlo efikasno otklanja i simptome alergije, a da pritom ne izaziva vrtoglavicu, umor, nesanicu, mučninu, opstipaciju i diareju.

Preporučena doza: NOW MSM dijetetski suplement, uzimati 1-2 puta dnevno po 2 kapsule uz obroke.

Ukoliko dođe do nadimanja u stomaku, smanjiti dozu. MSM je poželjno uzimati uz glukozamin, hondroitin, antioksidante (A, C, D, E, CoQ10) i minerale (cink, selen, mangan, bakar), a dejstvo im pojačavaju i ajkulina hrskavica, DHEA, bromelain i ekstrakti kurkume i tamjana. Njegova primena uz adekvatnu ishranu je najbolja podrška terapiji u tretmanu osteoartritisa i u prevenciji i lečenju sportskih povreda.

Posebne reference

2 kapsule: MSM (Methylsulphonylmethane)....... 2.0 g (2,000 mg)

Dve kapsule dnevno.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.