Hyaluronic Acid, 50mg + MSM
  • Hyaluronic Acid, 50mg + MSM

Hyaluronic Acid, 50mg + MSM, 60 VKaps

3.400 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

Hijaluronska kiselina popunjava prostor između tkiva i organa i zadržava više vode od bilo kojeg drugog molekula u organizmu.

Količina

  • Pomaže izgradnju hrskavice
  • Usporava starenje kože
  • Podmazuje zglobove

Hijaluronska kiselina pripada porodici glukozaminoglikana (veoma slična glukozaminu i hondroitinu), koji čine sastavni deo kolagena svih tkiva u organizmu – hrskavice, koštanog i mišićnog tkiva, tetiva, ligamenata i kože. Za razliku od drugih tipova vezivnog tkiva, hijaluronska kiselina nije vezana za druge proteine ili sumpor. Hijaluronska kiselina popunjava prostor između tkiva i organa i zadržava više vode od bilo kojeg drugog molekula u organizmu, pa je neophodna je za integritet i hidrataciju kolagena, ali i ostalih tkiva koja se na taj način podmlađuju.

Hijaluronska kiselina služi kao lubrikant – podmazuje i održava zdravu funkciju zglobova povećavajući viskoznost sinovijalne tečnosti u zglobovima, čineći hrskavicu između kostiju elastičnijom. Skoro 50% celokupne količine hijaluronske kiseline koja se nalazi u organizmu, nalazi se u koži. Zato je ona neophodna za regeneraciju i obnavljanje kože izloženoj svakodnevnom riziku od oštećenja usked solarne radijacije, vrućine, hladnoće, manjih trauma, rana i povreda.

Hijaluronska kiselina se uglavnom koristi kao podrška terapijama osteoartritisa kolena, a kao dodatak ishrani može se primenjivati za:

  • ponovnu izgradnju i sintezu hrskavice
  • podmazivanje i zdravu funkciju zglobova
  • ublažavanje bolova kod osteoartritisa
  • hidrataciju kože za usporavanje efekata starenja

MSM (metilsulfonilmetan) je važan nutrijent sa preko 150 sastojaka, neophodan za stvaranje proteoglikana (osnove za kolagensko tkivo), kao i za formiranje i održavanje brojnih različitih vrsta tkiva ljudskog tela, uključujući i vezivno tkivo kakva je zglobna hrskavica. Prirodno se nalazi u telu čoveka, mnogim napicima i hrani uključujući mleko, kafu, čaj i zeleno povrće.

MSM je neophodan organizmu za održavanje vezivnog tkiva i funkciju zglobova, odgovarajuću enzimsku aktivnost, hormonsku ravnotežu i pravilnu funkciju imunološkog sistema. Ima analgetičko i antiinflamatorno dejstvo, ublažava bol i unapređuje fizičku sposobnost osoba obolelih od osteoartritisa (OA) kolena. MSM utiče na povećanje sinovijalne tečnosti u zglobovima i štiti hrskavicu od lomljenja. Hijaluronska kiselina i MSM deluju sinergijski u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja kože i koštano-zglobnog sistema.

Preporučena doza: 2 kapsule 1 do 2 puta dnevno uz obroke. Može se kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, glukozaminom i hondroitinom radi sinergijskog efekta. Sportisti, čiji su zglobovi izloženi povećanom stresu, mogu imati potrebe za većim dozama, pa ih uz konsultaciju nutricioniste mogu povećati.

Specific References

hijaluron msm sastav

Preporučena doza: 2 kapsule 1 do 2 puta dnevno uz obroke. Može se kombinovati sa hijaluronskom kiselinom, glukozaminom i hondroitinom radi sinergijskog efekta. Sportisti, čiji su zglobovi izloženi povećanom stresu, mogu imati potrebe za većim dozama, pa ih uz konsultaciju nutricioniste mogu povećati.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.