Cink Bisglicinat 15mg, 100kap

1.100 RSD
Sa PDV-om

Cink je esencijalni mineral koji je presudan za skoro sve aspekte vašeg zdravlja, uključen je u preko 200 enzimskih reakcija. Doprinosi zdravoj funkciji imunološkog sistema. 

Količina
Rasprodato

Prvi simptomi nedostatka Cinka su umor, iscrpljenost, letargija i pored dovoljno sna i odmora. Osetljiva koža sklona aknama, sporo zarastanje rana, modrice, bolovi u mišićima, mučnina, gubitak seksualne želje i apetita, nedostatak ukusa i mirisa, noćno slepilo, opadanje kose, alergije su simptomi koji ukazuju na deficit ovog važnog minerala.Cink se bolje apsorbuje iz životinskih namirnica, pa ga vegetarijanci moraju dodatno unositi. Alkohol i stres utiču na smanjenu apsorpciju Cinka. Takođe, manjak Cinka često imaju ljudi koji imaju insulinsku rezinstenciju.

Ima vodeću ulogu u deobi ćelija, kao i u stvaranju i razgradnji nukleinskih kiselina (DNK, RNK). Učestvuje u metabolizmu polnih hormona, štitne žlezde, insulina i hormona rasta.

Kako vam Cink pomaže?

- štiti organizam od virusa i bakterija

- učestvuje u proizvodnji testosterona

- ubrzava oporavak kože u procesu zarastanja rana, 

- podržava zdravlje očiju

- utiče na čulo mirisa i ukusa

- štiti ćelije od oksidativnog stresa

- učestvuje u metabolizmu proteina, ugljenih hidrata i masti

- sprečava uvećanje prostate

- stabilizuje nivo šećera u krvi

- doprinosi zdravlju kostiju i zuba

- pomaže kod alergija

- pospešuje rast kose, kvalitet kože i noktiju

Koji Cink da izaberete?

Pri izboru Cinka smo često u dilemi koji odabrati pored velikog izbora. Cink nalazimo u različitim oblicima Cink oksid, Cink glukonat, Cink acetat, Cink Sulfat koji nemaju dovoljnu iskoristljivost u organizmu. Ljudski organizam ne apsorbuje dovoljno dobro minerale. Mnogi faktori utiču na apsorpciju minerala kao što su stil života, ishrana, životna sredina i zdravstveno stanje. Sporu apsorpciju možete sprečiti tako što ćete uzeti oblik minerala koji će naše telo pravilno i maksimalno usvojiti. Da bi se minerali potpuno iskoristili potrebno je da budu u helatnom obliku kao što je Cink Bisglicinat. On se sastoji od jednog molekula Cinka vezanog za dva molekula aminokiseline glicina. Pošto je vezan za glicin on nikako ne ometa ostale minerale u apsorpciji. Takođe on je bezbedan i naš organizam ga potpuno usvaja, a višak izbacuje, ne dolazi do taloženja u organizmu kao kod drugih oblika koji nisu helati. QNT Cink je u obliku bisglicinata koji organizam najviše i najbolje može iskoristiti. 

Posebne reference

Preporučena doza: 1 kapsula uz obrok.

Preporuka za uzimanje: Cink bi trebalo uzimati razdvojeno od vitamina koji sadrže kalcijum, gvožđe, bakar i namirnica koje sadrže dosta vlakana (mahunarke, kafa, ovsene pahuljice). 

Ukoliko koristite antibiotike potrebno je razdvojiti konzumaciju Cinka bar 2 sata.

Preporučene doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Nije namenjeno za upotrebu od strane osoba mladjih od 18 godina ili starijih od 50, kao i onih sa postojećim medicinskim problemima (uključujući, ali ne samo, visok krvni pritisak ili srčane probleme), od strane žena koje su trudne, doje ili planiraju da zatrudne, od strane osoba koje uzimaju bilo kakvu prepisanu terapiju ili od strane onih koji su osetljivi na bilo koji od sastojaka.

Osobe koje pate od epilepsije gastroezofagealnog refluksa ili gorušice, peptičkog ulkusa, ozbiljne hipertenzije, interkranijalnog povišenog pritiska ne treba da uzimaju proizvod. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Nemojte kombinovati ovaj proizvod sa drugim proizvodima koji sadrže kofein (npr. kafa, energetska pića, kole...) ili sa bilo kojim proizvodom koji sadrži sastojke sa stimulativnim dejstvom.

Kako biste izbegli nesanicu, ne uzimajte proizvod manje od 4 sata pre spavanja. U retkim slučajevima uzimanje proizvoda može izazvati blage intestinalne smetnje, koprivnjaču.