MCG Opto Jump

399.000 RSD
Sa PDV-om

Optojump je optički merni sistem koji se sastoji od predajne i prijemne trake. Svaki od njih sadrži 96 LED dioda (rezolucija 1,0416 cm). LED diode na traci za prenos neprekidno komuniciraju sa onima na traci za prijem. Sistem detektuje sve prekide u komunikaciji između šipki i izračunava njihovo trajanje.

Rok isporuke 3 - 6 nedelja.

Količina
Dostupno

Ovo omogućava merenje vremena leta i kontakta tokom izvođenja serije skokova sa tačnošću od 1/1000 sekunde. Polazeći od ovih osnovnih osnovnih podataka, namenski softver omogućava dobijanje niza parametara povezanih sa performansama sportiste sa maksimalnom tačnošću iu realnom vremenu.

Odsustvo pokretnih mehaničkih delova obezbeđuje tačnost i veću pouzdanost.

Jedan metar

U ovoj konfiguraciji Optojump omogućava izvođenje testova skokova, testova reakcije i testova trčanja (ako je montiran na traku za trčanje). Podaci koji se mogu dobiti su:

  • kontakt vremena
  • vremena letenja
  • vreme reakcije na zvučni/vizuelni impuls
  • elevacija centra gravitacije
  • specifična snaga (V/kg)
  • frekvencija
  • potrošena energija (J)

Zahvaljujući ovim podacima i video analizi, operater brzo procenjuje eksplozivnu i elastičnu silu sportiste i toleranciju na različite vrste napora, njegovo/njeno držanje i tehniku. Štaviše, mogućnost izvođenja testova reakcije, njihovo slobodno konfigurisanje, omogućava upoređivanje rezultata testova izvedenih u normalnim situacijama sa onima dobijenim pod stresom.

Na traci za trčanje

Optojump se lako može postaviti sa strane bilo koje trake za trčanje za analizu hodanja ili trčanja. Jedna šipka će biti dovoljno duga da pokrije korake na trakama za trčanje standardne veličine. Na trakama za trčanje sa većim krevetima može se koristiti druga šipka. Sistem će vam omogućiti da analizirate: dužinu koraka, vreme kontakta, ritam, ubrzanje i ciklus hoda između mnogih drugih parametara.

Pored toga, ako je montiran na traku za trčanje, Optojump takođe generiše analizu podataka o trčanju ili hodanju, pomažući da se poboljša tehnika i spreči povrede. Korišćenje Optojump-a na traci za trčanje je idealno za rehabilitaciju, a uz korišćenje Polar monitora otkucaja srca, kardio se takođe može pratiti kao i analiza trčanja, prikupljajući podatke jedan pored drugog.

Jedan merač može da se napaja iz obe baterije (oko 8 sati autonomne upotrebe) i iz mreže.

Video Analiza

Sistem uključuje veb kameru i stativ koji omogućavaju video analizu dok se subjekti testiraju. Druga veb kamera se može dodati da bi se video iz dva ugla. Pored toga, kamere velike brzine se mogu koristiti za dobijanje snimaka veće definicije.

Optojump i Vitti Integration

Optojump se može koristiti u kombinaciji sa Vitti Timing sistemom. Fotoćelije omogućavaju izuzetno precizno i pouzdano merenje vremena, delujući i kao početni i zaustavni impulsi za pokretanje testa. Više kapija se može dodati da bi se dobila međuvremena, zajedno sa opsegom parametara koje daje Optojump modularni sistem.

Posebne reference

Length : 120.0 cm 

Width : 33.0 cm

Height : 25.0 cm

Weight :10.0 kg