MCT Gold, 1000ml

3.720 RSD
Sa PDV-om

MCT GOLD ima antiooksidantno i antiupalno dejstvo. Pomaže u lečenju raznih zdravstvenih problema i oboljenja. 

Količina
Rasprodato

Kod sportista:

-obezbedjuje dugotrajnu energiju i izdržljivost

-ključni je saveznik ketogenih dijeta

-ubrzava metabolizam masti

-pospešuje mršavljenje

-stvara osećaj sitosti

-smanjuje oksidaciju proteina

-ubrzava izgradnju mišićne mase

-sprečava katabolizam

Izuzetno je efikasan u:

-jačanju imuniteta

-uspostavljanju dobrog metabolizma

-oslobadjanju masnih naslaga.

-rešavanju problema sa iritabilnim crevima

-smanjenju nivoa lošeg holesterola i podizanju nivoa dobrog holesterola

-smanjenju rizika od srčanih oboljenja

-lečenju dijabetesa i insulinske rezistencije

-borbi protiv tumora i srčanih oboljenja

-zaustavljanju atrofije mozga

-obnavljanju nerava, zbog čega se preporučuje u lečenju parkinsonove bolesti, multipla skleroze i epilepsije

-borbi sa alergijama, gljivičnim (naročito kod kandide) i bakterijskim infekcijama

MCT (Medium chain triglycerides) ~ Trigliceridi srednje dužine lanca su posebne vrste zasićenih masnih kiselina koje se transportuju direktno u jetru koja ih pretvara u ketone (bez upotrebe zuči). Ketoni dalje idu direktno u krvotok i bivaju odmah upotrebljeni kao gorivo, ne skladišteći se kao rezerve u masnom tkivu zarad kasnije upotrebe, što je slučaj sa masnim kiselinama koje pripadaju dugom i kratkom lancu triglicerida. MCT ulja se apsorbuju jednako lako i brzo kao ugljeni hidrati, ali ne remete nivo insulina. Takođe daju stabilnu i postojanu energiju kao masti, ali se ne deponuju u masne ćelije. MCT sprečavaju katabolizam i ubrzavaju izgradnju mišićne mase. Zato mnogi poznavaoci smatraju da su MCT ulja savršen i jedinstven izvor energije visokih perfomansi od disciplina izdržljivosti, preko treninga snage pa sve do izgradnje i oblikovanja tela. Dva najbolja izvora MCT ulja su kokosovo i palmino ulje,ali je u njima najzastupljenija Laurična kiselina (80%), a ostatak čine kaprilna i kaprična kiselina koje su dva najefektivnija i najvažnija tipa MCT-a. MCT GOLD Ultimate Nutrition na 15ml sadrži 14g masnoća srednjeg lanca triglicerida, od toga čak 67% kaprilne kiseline i 33% kaprične kiseline. Kaprilna kiselina ima značajno veću iskoristljivost u odnosu na druge kiseline, najznačajnija je u borbi protiv kandide i podsticanju razvoja korisnih bakterija. Upravo procenat kaprilne kiseline u MCT GOLD-u ga izvdvaja u odnosu na druga MCT ulja. Na tržištu možete naći MCT ulja različitog cenovnog ranga, ali ovako visok procenat kaprilne kiseline kao kod MCT Gold Ultimate Nutrition će vam garantovati pouzdanost i kvalitet.

Posebne reference

1-3 doze na dan, prema sledećoj tabeli:

do 63kg: 1 kašika dnevno

64-86kg: 2 kašike dnevno

od 86 kg: 3 kašike dnevno

Za najbolje rezultate MCT treba uzimati pre treninga.

Preporučene doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Nije namenjeno za upotrebu od strane osoba mladjih od 18 godina ili starijih od 50, kao i onih sa postojećim medicinskim problemima (uključujući, ali ne samo, visok krvni pritisak ili srčane probleme), od strane žena koje su trudne, doje ili planiraju da zatrudne, od strane osoba koje uzimaju bilo kakvu prepisanu terapiju ili od strane onih koji su osetljivi na bilo koji od sastojaka.

Osobe koje pate od epilepsije gastroezofagealnog refluksa ili gorušice, peptičkog ulkusa, ozbiljne hipertenzije, interkranijalnog povišenog pritiska ne treba da uzimaju proizvod. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Nemojte kombinovati ovaj proizvod sa drugim proizvodima koji sadrže kofein (npr. kafa, energetska pića, kole...) ili sa bilo kojim proizvodom koji sadrži sastojke sa stimulativnim dejstvom.

Kako biste izbegli nesanicu, ne uzimajte proizvod manje od 4 sata pre spavanja. U retkim slučajevima uzimanje proizvoda može izazvati blage intestinalne smetnje, koprivnjaču.