SAW PALMETTO 550mg
  • SAW PALMETTO 550mg

Saw Palmeto, 550mg,100 Kaps

2.000 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

Sav Palmetto je biljka poznata po tome što pomaže u održavanju zdravog protoka mokraće i funkcije prostate.

Količina
Dostupno

  • Poboljšava funkciju prostate
  • Koristi se u tretmanu benigne hipreplazije prostate

Saw Palmetto (lat. Serenoa repens) je nisko-rastuće palimino drvo, koje uobičajeno raste u jugoistočnim delovima SAD-a. Koristi se zbog velikog broja sastojaka koji deluju povoljno na zdravlje, poput flavonoida, sterola i masnih kiselina. Ovi sastojci prvenstveno deluju na zdravlje i funkciju prostate. Prostata je žlezda koja predstavlja deo muškog reproduktivnog sistema. Često se u narodu naziva i „Kestenjača“ jer ima oblik i veličinu kestena.

Najčešća oboljenja prostate su:

  • Benigna hiperplazija prostate (BHP)
  • Prostatitis (zapaljenje prostate)
  • Karcinom prostate
  • Istraživanja pokazuju da 50% muške populacije, starosne dobi preko 40 godina ima simptome BHP-a.

Simptomi koji prate BHP su veoma neprijatni za pacijenta i utiču na njegove redovne dnevne aktivnosti. Nemogućnost mokrenja, slabljenje mlaza mokrenja, nepotpuno pražnjenje bešike, noćno mokrenje i nagla potreba za mokrenjem samo su neki od simptoma povezanih sa ovom bolešću. Ponekad, iako je bolest uznapredovala, simptomi ne moraju biti izraženi, zbog toga ističemo značaj redovne kontrole prostate. Velika količina koncentrovanih slobodnih masnih kiselina, koje se nalaze u Saw Palmetto biljci su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje prostate. Beta-sitosterol se ističe kao jedna od najznačajnijih komponenti. Miristooleinska kiselina je citotoksična komponenta koja se potencijalno može koristit kao dodatak terapiji kancera prostate.

Preporučen dnevni unos: 2 kapsule

Posebne reference

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.