100% Collagen Maxler
  • 100% Collagen Maxler

100% Collagen Hydrolysate, 300 g

2.890 RSD
Sa PDV-om

maxler logo

Hidrolizat kolagena ima značajnog uticaja u obnavljanju kože i hrskavice i posebno je koristan kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju.

Količina
Rasprodato

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i sastavni je deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara predstavlja najzastupljeniji protein, jer je zastupljen u 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože. Hidrolizat kolagena je enzimski obrađen kolagen dobijen iz goveđe, volovske ili svinjske kože i kostiju. Hidrolizat kolagena se sastoji od hidrosolubilnih peptida različitih molekulskih masa.

Ovi peptidi su bogati aminokiselinama koje se nalaze u kolagenu. Hidrolizom kolagena animalnog porekla dobija se heterogena smesa proteina – želatin – koji se kao takav ne može naći u prirodi. Želatin ima višestruku primenu kako u prehrambenoj tako i u farmaceutskoj industriji. U novije vreme želatin se podvrgava intenzivnijoj hidrolizi kako bi se proizveli suplemenati, koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

MAXLER 100% Collagen Hydrolysate (kolagen tip I i II) služi:

  • za jačanje i regeneraciju kostiju, mišića, zglobova, tetiva i ligamenata
  • revitalizaciju kože lica i tela
  • obnavljanje vezivnih tkiva i ubrzavanje zarastanja rana
  • stvaranje čiste mišićne mase
  • usporavanje opadanja i jačanje kose
  • za povećanje kvaliteta i jačanje noktiju
  • kao podrška sagorevanju masti i smanjenju celulita
  • kao suplement sa izuzetno brzom i potpunom apsorpcijom

Hidrolizat kolagena ima značajnog uticaja u obnavljanju kože i hrskavice i posebno je koristan kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju. Takođe, može delovati i antiulcerativno. Kompleks aminokiselina kolagena ima značajan uticaj za oporavak tela nakon treninga, kao i povećanje izdržljivosti tokom treninga, pa se preporučuje uzimanje ovih kompleksa pre, tokom i nakon treninga. Ne preporučuje se osobama preosetljivim na bilo koju komponentu preparata, trudnicama i dojiljama. Osobe sa oboljenjima jetre ili bubrega moraju biti vrlo oprezne kod upotrebe preparata sa hidrolizatima kolagena. Nema zapisa o sporednim reakcijama upotrebe hidrolizata želatina. Prema PDR for Nutritional Supplements uobičajena dnevna doza je 10 g.

Posebne reference

kolagen sastav

Pomešati sadržaj 1 dozirne merice (10 g) sa 250 ml vode.

Uzimati 1 - 2 puta dnevno.

Sportisti: danima kada se trenira drugu porciju uzeti 30-45 min. posle treninga.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.