• Novo

Vitamin B Complex - 90 kapsula

2.000 RSD
Sa PDV-om

Bez beta alanina
Bez aspartama
Bez kreatina

Količina
Dostupno

ALL STARS VITAMIN B COMPLEX – VISOKA DOZA SA 300% DNEVNE SNAGA

Vitamin B COMPLEX iz ALL STARS-a sadrži 8 dragocenih vitamina B - idealan za brzo i svakodnevno obogaćivanje normalne ishrane tokom faza intenzivnih treninga, u slučaju teškog fizičkog napora ili generalno povećane potrebe za vitaminima.

SASTOJCI KAPSULA ALL STARS VITAMIN B COMPLEX

Kapsule Vitamin B Complex sadrže niacin (B3), pantotensku kiselinu (B5), vitamine B1, B2, B6 i B12, folnu kiselinu i biotin (B7) i stoga sve važne vitamine B. Sa 3 puta (300%) preporučenim dnevnim unosom vitamina, kapsule vitamina B kompleksa su posebno visoke doze. Omotač kapsule je bez želatina i sastoji se od hidroksipropilmetilceluloze i stoga je pogodan i za vegetarijance i vegane. Kao punila se dodaju mikrokristalna celuloza i karboksimetil celuloza.

VITAMINI B:

Vitamini B spadaju među vitamine rastvorljive u vodi i neophodni su za telo, odnosno vitalni. Mogu se naći u biljnoj i životinjskoj hrani, uključujući proizvode od celog zrna, krompir, grašak i druge mahunarke ili ovsene pahuljice. Dobri životinjski izvori vitamina B su, na primer, meso i jetra.

ZAŠTO VITAMIN B?

Vitamini B su uključeni u širok spektar metaboličkih procesa i procesa. Evo nekoliko primera: Niacin (vitamin B3) je uključen u celokupno korišćenje hranljivih materija, uključujući ugljene hidrate, masti i proteine. Vitamin B6 je jedna od najvažnijih supstanci za normalan metabolizam proteina i stoga je od posebnog značaja za sportiste sa visokim zahtevima za proteinima. Između ostalog, vitamin B12 (kobalamin) je važan za dobro funkcionisanje nerava, učestvuje u regeneraciji telesnih ćelija i kao koenzim podržava energetski metabolizam. Tiamin (B1) je takođe važan za funkciju nerava i opšti energetski metabolizam.

Pored ovih, svi ostali vitamini B takođe učestvuju u brojnim drugim metaboličkim procesima i formiranju enzima. Stoga su oni među vitalnim mikronutrijentima za telo, i treba voditi računa da se obezbedi njihovo adekvatno snabdevanje.

ZAŠTO ALL STARS VITAMIN B COMPLEX KAPSULE?

Kapsule koje se lako gutaju nude jednostavno i lako obogaćivanje dnevne ishrane, posebno tokom faza intenzivnog treninga ili tokom opšteg fizičkog napora. Oni dopunjuju dnevnu zalihu hranljivih materija sa svim važnim vitaminima B i tako snabdevaju telo osnovnim hranljivim materijama. One treba da budu samo obogaćenje, a ne zamena za normalnu, zdravu i uravnoteženu ishranu.

Posebne reference

Jedna kapsla dnevno.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.