Beta 1.3/1.6 Glucan,100mg
 • Beta 1.3/1.6 Glucan,100mg

Beta 1.3/1.6 Glucan,100mg , 90 VCAPS

3.200 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

Beta-1,3/1,6-D-Glucan formula objedinjuje na jednom mestu najbogatije izvore beta-glukana.

Količina
Rasprodato

 • Podržava imuni sistem
 • Stimuliše aktivnost makrofaga
 • Smanjuje nivo šećera - dijabetes

Beta-D-glukani su nesvarljivi polisaharidi (ugljeni hidrati) široko rasprostranjeni i prirodno prisutni u zrnu žitarica (ovas, ječam), kvascu, bakterijama, algama, nekim gljivama (Shitake, Maitake..). Beta-glukani se prvenstveno koriste za jačanje imuniteta uopšte, ali i kod obolelih od raka i HIV-a, za snižavanje holesterola i šećera u krvi (dijabetes). Efikasnost i blagotvorno dejstvo, beta glukani pokazali su i u kontroli postojećih autoimunih oboljenja kao što su artritis, psoriaza.

NOW Foods Beta-1,3/1,6-D-Glucan formula objedinjuje na jednom mestu najbogatije izvore beta-glukana, iz pekarskog kvasca imaitaki gljive (lat. Grifola frondosa). Maitake gljive (Grifola frondosa) se koriste u Japanu i Kini preko 3000 godina. Pre mnogo godina u Japanu su bile monetarna jedinica, a vrednost im je odgovarala težini u srebru. Tradicionalno, upotreba maitake gljiva se povezuje sa smanjenjem krvnog pritiska i pojave kancera. Ekstrakt maitake gljiva može sprečiti rast tumora i stimulisati imuni odgovor.

Beta glukani:

 • stimulišu imuni sistem da se efikasnije izbori sa malignim mutacijama, tj. sprečavaju nastanak raka, utiču na unapređenje i jačanje urođenog i stečenog imuniteta,
 • utiču na pojačanu borbu protiv virusa, bakterija, gljivica i drugih izazivača infekcija
 • sprečavaju pojavu oštećenja koja nastaju pod dejstvom zračenja (X zraci, hemoterapija, kompjuteri, mobilni…),
 • smanjuju nivo holesterola u krvi
 • smanjuju nivo šećera-dijabetes
 • umanjuje rizik od nastanka kancerogenih oboljenja
 • može da bude od koristi uz terapije raznih oboljenja kod HIV virusa, hepatitisa B, virusa influence
 • mogu biti od značajne koristi efikasni u sprečavanju postoperativnih infekcija

Preporučena doza: 1 kapsula dnevno.

Betaglukani su bezbedni za upotrebu kao i svi biljni preparati koji privremeno stimulišu imunitet. Preporučljivo je kombinovati ga sa suplementima koji stimulišu funkciju odbrambenog sistema organizma (ehinaceja, kanadski ljutić (Goldenseal), astragalus i dr.).

Posebne reference

beta glucan sastav

1 kapsula dnevno. Betaglukani su bezbedni za upotrebu kao i svi biljni preparati koji privremeno stimulišu imunitet. Preporučljivo je kombinovati ga sa suplementima koji stimulišu funkciju odbrambenog sistema organizma (ehinaceja, kanadski ljutić (Goldenseal), astragalus i dr.).

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.