Laktaza - Lacto Digest
  • Laktaza - Lacto Digest

Laktaza - Lacto Digest, 30 kaps

750 RSD
Sa PDV-om

LactoDigest je dodatak ishrani na bazi enzima laktaze. Prvenstveno je namenjen onima koji imaju poteškoća u varenju laktoze.

Količina

Laktoza je prirodni šećer koji se nalazi u mleku i mlečnim proizvodima a u tragovima se nalazi i u whey proteinu. Kada u organizmu nema dovoljno laktaze koja u tankom crevu razgrađuje laktozu na proste šećere(glukozu i galaktozu) nastaje netolerancija. U ovakvim slučajevima deo nesvarene laktoze dospeva u debelo crevo gde je bakterije razgrađuju pri čemu nastaju vodonik (gas), mlečna kiselina i ugljen-dioksid koji izazivaju grčeve, nadimanje i gasove a neretko (u težim slučajevima) i dijareju. Iako se intolerancija češće vezuje za neke etničke grupe u praksi je evidentan enorman porast ovih slučajeva kako u svetu, tako i kod nas.

Da zaključimo, bez obzira da li volite mleko i mlečne proizvode ili pijete whey protein (bilo koji proizvod koji sadrži laktozu) a osećate tegobe (povremeno ili konstantno), uzimanjem jedne tabletice pre obroka oslobađate sebe nelagodnosti i pomažete svom telu.

Specific References

Laktaza (Tolerase L)............5000

FCC**** Food Chemicals Codex jedinica enzimske aktivnosti laktaze

Sastojci: sredstva za povećanje zapremine – mikrokristalna celuloza, sorbitol, enzim laktaza (Tolerase L), sredstvo protiv zgrudnjavanja – magnezijum-stearat, voda, maltodekstrin, so.

Jednu tabletu popiti prije obroka. Uzimati sa svakim obrokom koji sadrži laktozu.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.