• Astragalus Haya

Astragalus 500 mg - 60 kapsula

1.500 RSD
Sa PDV-om

haya logo

Astragalus (Astragalus membranaceus), biljka koja pripada familiji Fabaceae, poznata je još u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lekovita.

Količina
Dostupno

Koristila se primarno za jačanje imuniteta, ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod hroničnog umora i nedostatka energije (adaptogen), poput žen-šena. Biljka je poreklom iz Severne Kine i Mongolije, a danas širom sveta postoji preko dve hiljade tipova. Sadrži triterpenske glikozide, saponine, sterole, masne kiseline, izoflavonoide, aminokiseline i polisaharide. U različitim ispitivanjima pokazano je da koren ove biljke i njegovi sastojci ispoljavaju antivirusno, antioksidantno, fibrinolitičko, hepatoprotektivno i imunomodulatorno delovanje.

Takođe je pokazano povoljno delovanje kod bolesti kardiovaskularnog (angina pektoris) i gastrointestinalnog sistema. Koristi se kod respiratornih infekcija, virusnih infekcija, oboljenja jetre i bubrega, kao diuretik, kod srčane insuficijencije, kao i u cilju poboljšanja imuniteta. U kineskoj medicini se koristi kod fibroze jetre, virusnog miokarditisa, srčane insuficijencije, amenoreje i protiv virusnih infekcija.

Haya Labs Astragalus predstavlja suvi ekstrakt korena astragalusa standardizovan na 70% polisaharida (10:1) i u jednoj kapsuli sadrži 500 mg ekstrakta, što predstavlja 56% minimalne doze.

Astragalus kao dodatak ishrani ima sledeće efekte:

- stimuliše imunološki sistem

- deluje kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)

- podiže energetske nivoe (kod hroničnog umora i malaksalosti)

- poboljšava apetit kod bolesnika

- deluje kao tonik kod starijih osoba (unapređuje mentalnu funkciju) Astragalus je bezbedan za upotrebu u preporučenim dozama i može se uzimati sa drugim imunostimulirajućim biljnim ekstraktima radi sinergijskog efekta.

Posebne reference

astragalus sastav

1 kapsula dnevno 30 minuta pre obroka. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.