Maca, 500mg
  • Maca, 500mg

Maca, 500mg, 100 Kapsula

2.000 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

Pozitivno utiče na reproduktivno zdravlje. Ublažava simptome menopauze. Povećava libido..

Količina
Rasprodato

  • Reproduktivno zdravlje ,
  • Ublažava simptome menopauze
  • Povećava libido

Maka (lat. Lepidium meyenii) je biljka poreklom sa Anda, koju zahvaljujući njenim adaptogenim svojstvima još nazivaju južnoameričkim ili peruanskim žen-šenom (adapotegeni - materije koje podižu otpornost organizma prema bolestima jačanjem fizičkog i emocionalnog zdravlja). Peruanci je vekovima tradicionalno koriste za povećanje plodnosti, ali i kao afrodizijak. Maka utiče na fizičko i emocionalno zdravlje, jer obnavlja energiju, vitalnost i plodnost. Reguliše i održava hormonalnu ravnotežu i kod muškaraca i kod žena, te predstavlja zdravu alternativu i preventivu hormonskim terapijama kod oba pola.

Svojstvo make da utiče na balansiranje endokrinog sistema može da bude od velike pomoći ženama u menopauzi. Maka se preporučuje i kod sindroma hroničnog umora, jer daje energiju i povećava fokusiranost i koncentraciju. Čuvena je po svojim afrodizijačkim svojstvima, zbog čega može biti podrška terapiji steriliteta kod oba pola, jer povećava seksualnu želju i pokretljivost i broj spermatozoida. Koren make pretežno sastoji od ugljenih hidrata (60%), proteina i masnih kiselina. Sadrži i dve grupe novih jedinjenja, nazvanih makamidi i makaeni, kojima se i pripisuju afrodizijačka svojstva. Maka se smatra i izuzetno hranljivom, bogata je vitaminima (B1, B2, C i E), mineralima (gvožđe, cink, kalcijum, kalijum), biljnim sterolima, masnim kiselinama, aminokiselinama, ugljenim hidratima i vlaknima.

Maka kao dodatak ishrani može da se preporučuje u cilju:

  • povećanja libida, kao afrodizijak i za muškarce i za žene
  • postizanja hormonalne ravnoteže kod oba pola
  • smanjenje simptoma menopauze
  • povećanja energije i protiv hroničnog umora i depresije
  • poboljšanja memorije i mentalne fokusiranosti
  • uopšte kao adaptogen i tonik kod stresnih stanja

S obzirom da je maka namirnica široke primene koja se koristi poput krompira ili ovsenog brašna, njena upotreba je potpuno bezbedna i bez negativnih dejstava. Nije utvrđena toksičnost ili sporedni efekti kod uzimanja make, ali trudnice i žene koje doje, trebalo bi pre upotrebe da konsultuju svog lekara.

Preporučena doza: 1 kapsula 1 do 2 puta dnevno.

Posebne reference

1 kapsula sadrži Maca (Lepidium meyenill) (Root)......... 500 mg

Preporučena doza: 1 kapsula 1 do 2 puta dnevno.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.