Glucosamine Sulfate 750mg
  • Glucosamine Sulfate 750mg

Glucosamine Sulfate 750mg, 60 Kapsula

1.630 RSD
Sa PDV-om

now suplementi

Glukozamin je osnovni gradivni blok hrskavice neophodan za formaciju glukozaminoglikana (GAG) i proteoglikana, osnovnih komponenti tkiva hrskavice.

Količina
p-in-

  • Održava zdravlje zglobova
  • Pomaže formiranje hrskavice
  • Ubrzava zarastanje rana

U organizmu se nalazi nekoliko tipova vezivnog tkiva koji grade tetive, ligamente, diskove među kičmenim pršljenovima, ležišta između zglobova, ćelijske membrane i hrskavicu. Dve osnovne komponente su kolagen, najrasprostranjeniji protein u ljudskom organizmu, od kojeg zavisi zdravlje kostiju, mišića, ligamenata, tetiva, kože, kose, očiju, zuba i zglobova, i proteoglikan (PG), koji gradi osnovu za kolagensko tkivo, a sastoji se od mukopolisaharida glukozaminoglikana (GAG), kojeg ima u hrskavici. Glavni GAG u proteoglikanu je hijaluronska kiselina, koja se 50% sastoji od glukozamina.

Glukozamin je jedinjenje amino kiseline glutamina i šećera (glukoze) i prirodno je zastupljena supstanca u ljudskom telu. Glukozamin je osnovni gradivni blok hrskavice neophodan za formaciju glukozaminoglikana (GAG) i proteoglikana, osnovnih komponenti tkiva hrskavice. Glukozamin stimuliše stvaranje novih ćelija i doprinosi formiranju i obnavljanju hrskavice i stimuliše ugradnju sumpora u hrskavicu i sinovijalnu tečnost. Sulfat se koristi za izgradnju glukozaminoglikana koji podstiču fleksibilnost, elastičnost zgloba, što je naročito važno kod starije populacije.

Od posebnog je značaja za održavanje i pravilno funkcionisanje zglobnih struktura. Glukozamin sulfat preparat za cilj ima zdravo funkcionisanje zglobova, sprečavanje oštećenja, oporavak od povreda hrskavice i ligamenata kod sportista i bolova usled osteoartritisa kod starijih ljudi. Glukozamin efikasno otklanja bol i ukočenost bez neželjenih dejstava. Glukozamin smanjuje degenerativni proces u kostima kod artritisa i osteoartritisa, a delimično učestvuje i u zaštiti od degeneracije hrskavice.

Glukozamin se koristi i preporučuje kod :

  • Osteoartritisa (glukozamin HCl i glukozamin sulfat)
  • Degenerativnih bolesti zglobova
  • Artritisa kolena, lakta ramena ili kuka
  • Oboljenja temporomandibularnog (viličnog) zgloba
  • Lakših povreda Uganuća i istegnuća
  • Zarastanje rana

Preporučena doza: kao dijetetski suplement, uzimati 2 kapsule 1 do 2 puta dnevno uz obroke ili na prazan stomak.

Mogu se javiti gastrointestinalne i smetnje, dispepsija i mučnina, vrtoglavica, glavobolje i kožne reakcije. Dijabetičari bi trebalo da konsultuju svog lekara pre upotrebe bilo koje forme glukozamin suplemenata.

Specific References

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.