gaba plus
  • gaba plus

Gaba Plus - 50 kapsula

1.500 RSD
Sa PDV-om

Twinlab

Esencijalana je za moždani metabolizam, obezbeđuje normalno funkcionisanje mozga, umanjuje posledice starenja i stresa, depresiju i anksioznost, pomaže kod epilepsije i Parkinsonove bolesti.

Količina
p-in-

GABA ili gama-aminobuterna kiselina je aminokiselina koja je otkrivena 1883. godine u Berlinu i klasifikovana kao neurotransmiter u centralnom nervnom sistemu, tj. supstanca koja prenosi nervne impulse od jedne nervne ćelije do druge ili do ćelije drugog tkiva. Esencijalana je za moždani metabolizam, obezbeđuje normalno funkcionisanje mozga, umanjuje posledice starenja i stresa, depresiju i anksioznost, pomaže kod epilepsije i Parkinsonove bolesti.

U organizmu se nalazi u većim koncentracijama u hipotalamusu, koji se nalazi u zadnjem delu mozga, i reguliše cikluse spavanja, telesnu temperaturu i aktivnost hipofize. Mnogobrojne kliničke studije pokazale su da je GABA prirodni stimulator glavne endokrine žlezde - hipofize, koja između ostalih luči i hormon rasta (GH), poznatog po svom anabolnom i lipotrofnom svojstvu. Stručnjaci su primetili da što je veći nivo hormona rasta u krvi, to je manje telesne masnoće i bolja je definisanost mišića.

Preparat GABA-Plus je sinergijska kombinacija ove aminokiseline, inozitola i vitamina B-3 (nijacinamid) i ima sledeća svojstva:

  • smanjuje masne naslage
  • povećava mišićnu masu i snagu
  • pomaže ciklus spavanja
  • omogućava čvrst, okrepljujući san i lako buđenje
  • dobar je regulator krvnog pritiska
  • ublažuje bol kod reumatskih bolesti Dokazano je da nakon samo 90 minuta od uzimanja GABA nivo hormona rasta u krvi povećava se i do pet puta.

Starenjem nivo sekrecije hormona rasta opada, pa naučnici smatraju da je to razlog što stariji ljudi teže gube višak kilograma.

Specific References

gaba plus sastav

Odrasli 1 kapsula dnevno.

Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani.

Ne preporučuje se osobama mlađim osobama od 18 godina. Ne preporučuje se osobama osetljivim na neki od sastojaka, trudnicama i dojiljama.

Ukoliko koristite neke lekove, planirate da idete na operaciju, posavetujte se sa Vašim lekarom.

Proizvod nije namenjen za dijagnozu ili kao tretman lečenja bilo koje bolesti. Ako dođe do pojave neželjenih reakcija odmah prekinuti sa upotrebom proizvoda i potražiti savet lekara.